dimecres, 29 de juny del 2011

A "fer el turista" i propaganda.

Em sembla que ja està tot a punt.

Aquest matí he fet una bona regada als testos i he posat, només per als geranis, l’humitejador de la terra. Les altres plantes no cal, que son crasses i cactus.

Per cert, això de l’humitejador de la terra és un gran invent que fa tres anys que vaig trobar i val la pena fer-ho saber.
Vet aquí que la terrassa, no gaire gran, de casa, està orientada a sud sud-oest, i li peta l’inclement sol d’estiu moltes hores. Com que poc o molt hem de baixar la vela i és terrassa, o sia, que no sobrepassa la línia de façana com els balcons, s’hi crea un ambient càlid, humit i amb insuficient ventilació. Irresisitible per a moltes plantes.
De manera que quan a l’estiu marxàvem més d’una setmana, a la tornada feia pena de veure. Com deia la gitana, “pena, penita, pena”.
I com que al capdavall son quatre testos, res de pensar en regs automatitzats gota a gota que, par altra part, essent fora, no em quedaria tranquil.

Fa uns tres anys vaig trobar la sol·lució per internet. I com que m’ha anat força bé en faig propaganda. Es diu “Blumat”. Vegeu el web.
Tot i que al web es diu que aquest sistema és pensat per a plantes d’interior, puc donar fe que a l’exterior i en les condicions que he explicat, m’ha funcionat força bé. Suficient per a donar el mínim d’humitat que les plantes necessiten per a resistir més que bé. Ara, en retornar, me les trobo força bé.

Mira, se m’ha acudit de parlar-ne per si a algú li pogués interessar.

Doncs deia que ja està tot a punt. D’aquí una estona marxarem. Per dotze dies si Déu vol. A "fer el turista".
Ah, i del “Blumat” no en tinc comissió, eh?

7 comentaris:

Marta ha dit...

Gràcies pel consell. Jo també en tinc poquetes i quan marxem les poso en recipients amb aigua a la galeria del darrera i m'aguanten una setmana. Les del balcó aguanten el que poden, je, je. Que tingueu unes bones vacances. Ara és la millor època.! Fins la tornada!

Anònim ha dit...

Un bon regal marxar pel dia del teu Sant, que passeu unes bones vacances i... qui sap? pot ser ens trobem per aquelles terres turístiques.
Núria

Pere de can Peret ha dit...

En prenc nota d’aquest invent.
Que tingueu unes bones i profitoses vacances!

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Gràcies Marta, procurarem fer-te cas amb això de passar-ho bé.

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Ja ens faria gràcia, Núria, això de trobar-nos. De més verdes en maduren!

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Gràcies Pere, ho procurarem.

Gatsaule ha dit...

Doncs m'ho apunto, perquè sempre embolico a la familía quan marxo i potser m'ho podria estalviar una mica....

Veig que et va molt bé per Itàlia, cosa lògica, és un gran país!