dijous, 10 de setembre del 2009

Cessi a qui calgui o dimiteixi vostè, senyora Terribas.

Fa una estoneta, acabant de sopar, veig-escolto el missatge institucional del President de la Generalitat de l’Onze de Setembre, Diada Nacional de Catalunya, per TV3.

Immediatament després, apareix l’actor que al programa “Polònia” fa les imitacions del President senyor Montilla i, talment com si fos en aquell programa, fa un esquetx curt, de pallassada més o menys simpàtica com sol fer en el programa, tot donant gràcies pel suposat aplaudiment del públic( a la intervenció del President de veritat de fa uns segons?)  i acaba amb un prou!

Em quedo astorat.

Però, què cony  han pretès fer a TV3?  Una brometa?

Però, què cony han pretès fer, enfotre-se’n?

Però que han pretès fer?

Acabo de mirar al “Youtube” per si hagués estat ja penjat el vídeo del missatge institucional i de la pallassada que l’ha seguit. No he trobat res encara, que pugui il·lustrar el que dic. Ja hi serà, segur.

El senyor Montilla, que no és el president que jo hagués triat, que és president en contra del meu vot en el seu moment, és el President de Catalunya i, per tant, el meu President. I exigeixo el màxim respecte a la figura institucional del President de Catalunya.

TV3, amb aquesta pallassada, no ha respectat la figura del president de la Generalitat.

Que d’uns anys ençà TV3 ha anat de mal en pitjor és, simplement, una evidència. Que, pel que fa a la programació, se soluciona simplement canviant de canal o tancant l’aparell.

Però aquesta manca de respecte que denuncio passa de taca d’oli, va més enllà de l’incompetència per a situar-se a l’espai de la xabacaneria, de la, repeteixo, manca de respecte al nostre President.
I això exigeix dimissions: sigui de la persona responsable de la programació d’avui, sigui de la senyora Mònica Terribas, directora de TV3, si no cessa immediatament al responsable o si hi ha donat el vist-i-plau.

6 comentaris:

Júlia ha dit...

Tevetrès ja fa temps que es mira el melic amb el cofoïsme habitual, en acabar això que dius van dedicar la nit a l'autopropaganda, el mateix en els informatius i ara la Trinca ressuscitada ens oferirà un programa d'imitacions dels seus temps... catalanistes. Em temo que encara en tenim per estona, de tot aquest desgavell, a més, té molts incondicionals que 'per defecte' i per manca d'alternatives, sempre miren TV3. En això dels canals de la tele hi ha devocions, com en política.

Clidice ha dit...

Jo ja fa temps que no miro la televisió, de cap canal, i de TV3 menys per no emprenyar-me. En tot cas m'ho van comentar i ho trobo absurd i una falta de respecte absolut cap a les institucions del país. El senyor Montilla és el Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya i, en aquell moment, ens representa a tots i totes. Fer-ne escarni és fer escarni de cadascun dels catalans.

En tot cas, com què no ho arreglarem: BONA DIADA! tan de bo poguéssim despertar la bèstia i acabar amb el jou de tans anys!

Mercè Solé ha dit...

Doncs, encara em penso que tens raó. Estic tipa de TV3 i del fet que s'està convertint en un xiringuito del Terrat. Tot i que són bons professionals, hi ha hagut moments com per agafar un empatx: diumenge al vespre, dilluns, dijous... I després TV3 cada cop és més el club de determinades persones que sembla que hi tinguin un abonament i que van passant circularment per tots els programes. I el món de la moda, del negoci i de la cuina passa molt per damunt de la cultura o de la gent que va treballant en qüestions molt menys brillants. En fi. La Mònica Terribas m'està decebent...

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Avui, onze de setembre, al telenotícies migdia, la presentadora ha presentat disculpes de TV3 per la pallasada objecte del meu "post". Sigui d'on sigui que ha arribat la protesta -que no serà pas d'aquest modest bloc- l'important és que la protesta hi ha estat.
Demanen excuses? D'acord. És la seva obligació. Però no n'hi ha prou: una cosa és que s'excusin per no haver pogut establir contacte amb un corresponsal, perquè se'ls ha anat la llum o perquè han ensenyat una fotografia per una altra.
Però una bajanada preparada, planificada i emesa és una declaració formal de mal fer. I això, a qualsevol institució seriosa es rectifica per via de destitució o dimissió.

en Girbén ha dit...

Bé, de tot això jo no en sé res... Era fora, obsedit, amb aquella mirada sobre el territori -a la menuda i arcàica- que ens possibilita mig omplir els cistells de bolets... Amorrat a les molses.
De fora estant, doncs, i llegits problema i comentaris, sols afegiré que El TERRAT ara no té cap vincle amb TV3, i que els del POLÒNIA no pertanyen a la productora del BF.
Em sembla una precisió ben justa -i que consti que ni m'hi va ni m'hi ve res.
Ara que hi sóc, no puc estar-me'n d'apuntar al moll de l'os de tot el problema (i ho prenc d'un titular al suplement el País Semanal). Diu un novel·lista anglès -establert per amor als peus de la magnífica Penyagolosa-: "Para un extranjero, descubrir que aún existe Falange es como ir a Alemania y ver que pervive el partido nazi".
Tot em sembla menor davant de tal evidència... ¿A qui li fou concedit el permís i, a quins se'ls va prohibir?
No, no crec que la pega més gran sigui la dels mitjans... La cosa és força més grossa...
Compungit i "bajo palio" anava el futur rei al costadet del dictador al Cerro de los Ángeles... Cul i merda -com sovint, i ben alliçonats, diem.

Gatsaule ha dit...

Com que també era a fora, he vist la pallassada pel iutub, a la magnífica web www.totsrucs.cat.

T'he de dir que, si hagués estat una conya sobre la Diada, ho hauria pogut entendre, però utilitzar-ho per fer propaganda de la nova programació de TV3, això si que no té cap mena de sentit!

Clar que suposo que a més d'un l'hi agradaria que la Diada estigués a l'alçada de la tomatina de Bunyol....