divendres, 13 d’agost del 2010

Entrem a Catalunya



Baixem del Pont de Suert direcció Lleida. Per la N-230.
I com és sabut, pel costat del pantà d’Escales, la carretera, resseguint el perímetre dels seus braços, juga a passar de l’Aragó a Catalunya i a l’inrevés, i sant tornem-hi, fins que, passat el Pont de Montanyana –allí on excursionistes i caminadors van a parar travessant el congost de Mont-Rebei- gira a ponent per anar cap a Benavarri.


Després,  avall, per anar a retrobar la ratlla de Catalunya prop d’Alfarràs.


Ens trobem dos trossos en obres, de millora de la carretera, entre Benavarri i la ratlla, on es dona pas alternatiu als cotxes. La resta de la carretera que hem passat no estava pas malament.


Ara bé, “entrem” a Catalunya i la carretera està en mal estat, plena de clots, bonys i pedaços de quitrà d’anteriors repassades del ferm. Però no ho he sabut per això. Tot i que un cartell  diu "Catalunya".
Cap senyal que la carretera està feta una “mè”, això sí, el primer senyal, de radar. 
I tant que hem arribat a Catalunya!

6 comentaris:

esparver ha dit...

No fotem, que la carretera de Benavarri amunt segueix feta una pena, la resta si aquest hivern no l'ha rebentada el gel estava molt bé, però vigila a la recta de Purroy que sol estar-hi la parella amb el radar....

"Para que arreglarla si solo la usan los catalanes" literal a l'Heraldo no fa tants anys.

I no segueixo, que m'estimo molt aquella terra però els estamparies a la paret.

Xiruquero-kumbaià ha dit...

És difícil que un radar m'enxampi a altes velocitats Esparver, simplement perquè no hi vaig. Una altra cosa és que senyalin velocitats més baixes del compte només per a recaptar calers, cosa prou freqüent a Catalunya. L'única multa que tinc per "excés" de velocitat és de 112,5 km/h que em van clavar a l'alçada de Molins de Rei, en autopista de 4 carrils, pràcticament buida, i a uns 400 metres del primer senyal de 80, pel que vaig veure en el paperet de la multa.
Home, el tros del Pont de Suert fins a Benavarri el vaig trobar força bé. I més avall hi havia les obres que he dit. Ja veus doncs, encara que només "la usen los catalanes", la estan arreglant. El tros català, en canvi, no.
El que sí que em vaig quedar acollonit, a l'anada, és el tros de les gorges, entre Campo i Castilló de Sos.

esparver ha dit...

El congost de Ventanillo és un monument de la natura i un cau de miracles automovilistics, sobretot si et trobes el cotxe de línia de cara.

Si déu vol al setembre hi aniré uns dies, ja et diré com ho he trobat.

Gatsaule ha dit...

Si algun dia ho trobes, perquè no és senzill, fixa't en la quantitat de punts que els mossos han tret a Catalunya i compara-ho amb els de tot l'Estat..., fa feredat! Fa 8 o 10 mesos la cosa anava més menys així: Tenim un 20% de cotxes i hi havien retirat un 60% dels punts de tot l'Estat!

En això si que estem d'acord...

M. Antònia ha dit...

Tampoc corro jo, no vull donar-los el gust de la multa. Una salutació des del meu punt estival

Pere de can Peret ha dit...

Avui tornant d'uns dies de vacances, hem passat per aquesta carretera i m'ha fet gràcia perque just hem comentat el mateix, "es nota que ja som a Catalunya" la carretera feta una mè i els radars sempre a punt.