dissabte, 12 d’abril del 2014

Contemplar flors


Això diuen que significa el mot japonès "Hanami".
La setmana passada, el diumenge al dematí,  la mestressa i jo ens vam afegir a un grup, a Masquefa, que anava a fer un Hanami a un camp de cirerers al sud del poble.

Ens vam endur una cadireta plegable per a seure al camp dels cirerers, i amb tot el grup de gent vam passejar el quilòmetre, més o menys, que separa aquell camp de la sortida del poble.
La celebració va consistir en fruir de la bellesa dels cirerers i després escoltar les intervencions de diversos autors, sobretot autores, que ens van llegir els seus poemes, que per cert, no feien referència ni a arbres ni flors.
Vam passar allò que se'n diu una estona agradable.
No sé, llevat del que diu l'enllaç anterior, com deuen ser aquestes festes al Japó, però ara i aquí, no es pot negar que vesteix d'originalitat  això de dir que has anat a un hanami. Com, suposo, per als japonesos fer un Sant Jordi.

Home, mira, potser l'any vinent, si Déu vol, podríem organitzar una sortida de cargolets amb hanami inclòs, per exemple a Sant Climent de Llobregat, on hi ha moltíssim cirerers, com és sabut. Això sí, amb menys poetes per metre quadrat.
Amb hanami o sense, la florida dels cirerers és un goig.

10 comentaris:

Marta ha dit...

Pel que veig, el món està molt globalitzat. Quan vam anar al Valle del Jerte a veure també els cirerers, llavors encara no en deiem Hanami. La contemplació d'aquestes flors és una luxuria. Val la pena fer-ne FESTA.

Joan Antoni ha dit...

Aquí a l'Urgell tenim ametllers amb un efecte estètic semblant. Ningú ha plantejat cap hanami o com s'hauria de dir el mateix acte dedicat al nostre arbre. Ara ja han desaparegudes les flors i al seu lloc han aparegut els ametllons. La vida evoluciona.

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Compte Marta, que la luxuria és un dels pecats capitals! he, he, és broma.
No sé si el nom aquest de Hanami es posarà de moda, vés a saber..

Xiruquero-kumbaià ha dit...

De fet, Joan Antoni, els ametllers, que els tenim per gairebé tot arreu, son els que ens donen el primer impacte de la bellesa de la floració. I com que hanami diuen que vol dir contemplar flors, bé s'escau també per a ells.

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Per cert, d'on deu venir allò de "vas bé, cirerer!" per a dir-li a algú que va errat?

Júlia ha dit...

El problema dels possibles hanamis amb ametllers és que quan floreixen encara fa 'rasca' per recitar molts poemes sota seu, però evidentment es podria fer igualment i també ho he pensat. El que passa és que el cirerer sembla més 'japonès', he, he.

Pere de can Peret ha dit...

La idea, penso que està molt bé. Jo diria que és una forma molt relaxada d’anar a contracorrent!

Xiruquero-kumbaià ha dit...

L'encertes Pere!

Racons de la nostra terra ha dit...

Quina bona idea!
sempre m'ha encisat els cireres florits i quan vam fer el GR92 en el tram de sant Vicenç dels Horts a Bruguers, ens hi vam veure rodejats!

Eva ha dit...

L'altre dia li vaig comentar a una xica japonesa que els ametlers són tan bonics com els cirerers. Com que no n'havia vist mai (?), vaig haver d'enviar-li fotos. I em va respondre que no entenia com podíem no fer "hanamis", sobretot perquè podíem aplegar tan a prop dels ametlers (es veu que al Japó, amb tanta multitud, no et pots apropar a l'arbre).

Encara estic intentant celebrar Sant Jordi a Tetuan, el hanami queda per a un altre any... :D

Eva