dimecres, 27 de desembre del 2006

I per Sant Esteve?

Em consta que hi ha molta gent que n'ha fet una tradició d'anar a fer una matinal per Sant Esteve.

I això d'una manera autònoma, doncs les entitats, normalment, no tornen a activitats programades fins passat Reis.

Probablement les moltes estones de cadira i taula del dia de Nadal conviden a estirar les cames l'indemà, quan, també, hi haurà estona de taula perllongada.

Hi ha però una característica diferenciadora de les altres matinals, que és el fet d'anar al mateix lloc cada any. Així, conec algú d'una colla que cada any pugen a la Mola, a Sant Llorenç del Munt, i uns altres que van cada Sant Esteve al Montcau.

Jo he seguit aquesta tradició, si bé de manera discontínua, i he fet part d'un grup d'amics que pugem al Matagalls des de Collformic: començar a pujar a les vuit, esmorzar a mig camí, a la font, i ja dalt veure els pessebres i fruïr del paisatge que, en aquestes dates no és estrany d'ensopegar dies clars i ufanosos, per tornar a ser a Collformic a quarts d'una, a temps de tornar a ser a casa a l'hora de dinar.

En aquesta sortida mai ens hem trobat sols dalt la creu, sempre hi hem trobat altres grups, normalment poc nombrosos.

Enguany, per circumstàncies que no vénen al cas, no hi he anat.

Però no em resisteixo a a posar una fotografia del 2003 quan amb les primeres llums començàvem a pujar.

Sí que m'agradaria saber fins a quín punt aquesta és una tradició extesa dins el mon excursionista.
Vosaltres heu sortit aquesta diada enguany?
On heu anat el matí de Sant Esteve?

2 comentaris:

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Hola Kumbaià, jo també acostumo a sortir tots els Sant Esteve que puc, i enguany hem anat a fer cames al Castellsapera, a la Serra de l'Obac. Hi he trobat força gent i és que és un cim amb un atractiu especial, és com una nau enmig del bosc encinglerada per tot i amb un únic accés fàcil per la canal central. Jo amb la meva filla hi he pujat per la carena que vé de Coll de Tres Creus, una grimpada fàcil per els que estem acostumats a escalar, però exposada i no recomanable per a caminadors normals. Hem gaudit de les vistes del Pirineu i Montserrat i fet gana per aguantar els "banquets" d'aquestes festes.

Anònim ha dit...

Jo sempre hi he pujat per la canal central. Ara potser fa quatre o cinc anys de la darrera vegada que vaig pujar, venint de Castell de Cabres (em sembla que es diu així), per anar fins al coll d'Estenalles. Recordo que hi havia un pessebre molt bonic.
Gràcies pel comentari.