divendres, 16 de novembre del 2007

No us el perdeu

Coneixia el seu nom, Frances Roma i Casanovas, per lectures de temes del mon excursionista i considero unes de les les seves obres “Història Social de l’Excursionisme Català”, un treball de referència, imprescindible, en la matèria.
Posteriorment, “bloquejant”, vaig veure que havia obert no fa gaire
un bloc, que visito amb regularitat. En Francesc va fer alguna aportació, curta però intensa, al petit debat o canvi d’impressions sobre l’excursionisme que darrerament hem estat tenint aquest bloc del Xiruquero-kumbaià i Muntanya.net

En el darrer escrit que ha penjat el seu bloc, en Francesc s’interroga sobre la possible diferència entre la manera de fer excursionista dels homes i les dones.
El tema el trobo molt interessant i ja he fet la meva personal aportació a l’apartat corresponent dels comentaris.

He volgut fer aquest articlet , no tant sols per l’interès que ja he dit que em suscita, també, el tema, sino per a donar a conèixer en la mida de la molt modesta difussió que té aquest bloc, l’estudi que en Francesc va fer el 1998 sobre el paper de les dones al primer excursionisme, estudi que ofereix en el seu esmentat escrit, mitjançant un
enllaç. No us el perdeu.
A més d’altres estudis que ens ofereix a la seva pàgina web a la que he fet el primer ellaç i que segur que interessaran i força a tot aquell que es reclami de l’excursionisme.

2 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Gràcies per la informació, ja m'he apuntat a l'estudi.

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Gràcies a tu per haver passat pel bloc del Xiruquero-kumbaià.