divendres, 22 de febrer del 2008

De núvols i conspiracions.

(Imatge obtinguda de Viquipèdia)

Oi que no descobreixo gran cosa si dic que, qui més qui menys, ens quedem embadocats mirant el núvols?
Jo també.
Un dia vaig sentir a dir a un astrònom, en resposta a una d’aquestes preguntes tontes que es solen fer en programes televisius que, si pogués, li agradaria veure el cel, de nit i de dia, com suposem que el podien veure tres o quatre mil anys enrera. Em vé sovint al cap aquesta resposta quan miro els núvols i quan miro el mar: bé que diferents, el moviment constant del mateix element, l’aigua, en forma gasosa o en forma líquida.
Heus aquí, a més, que els Reis de l’Orient em van portar enguany, a casa de la meva filla, un llibre sobre núvols:

El llibre és prou interessant, no només pel fet que n’expliqui les dades físiques i llur classificació, que podem trobar a d’altres obres (per cert, ignorava que la classificació també la va fer Linneo o Linnaeus, el creador de la taxonomia), sino pel fet de ser, a més, la mirada estètica, poètica si es vol, d’aquests companys de viatge atrapats, com nosaltres, a la xarxa de la gravetat. Però hi ha més cosa encara: resulta que l’autor és el fundador d’una societat d’admiradors dels núvols, amb milers de socis, que es relacionen per mediació d’una pàgina web.

Ahir dijous, que tot i que la tendinitis de l’espatlla ja millora, com que vaig haver de renunciar a la matinal dels veterans, vaig estar "remenant" per la xarxa a la recerca de núvols, empès per la curiositat.
I em vaig trobar amb una nova llegenda urbana, amb una nova cavalcada de Darth Vader que, eixit novament del "costat obscur de la força", ens amenaça perillosament. "Naturalment", el nom de l’amenaça és anglès: "Chemtrail".
Que resultarien ser el resultat de "fumigacions militars clandestines sobre els Països Catalans i arreu del món", tal com ens explica aquest
bloc, a traves del qual es pot enllaçar amb d’altres sobre la matèria. Fumigacions que, com li agradaria dir a aquell colpista d’infaust record, son "militares, por supuesto" i que respondrien a una conjura, no se sap ben bé de quí, per a dominar el clima de tot arreu com a eina d’opressió, i que faria les delícies de Darth Vader.

Aquí tenim l’explicació del canvi climàtic!!


Son moltíssims els Luke Skywalker d’internet, amb blocs i youtubes, que volen conciençar-nos que, en efecte, l’Imperi contraaca.
Vès quines coses. Oi?

6 comentaris:

Júlia ha dit...

Les conspiracions malèvoles de les grans potències o dels enemics que volen dominar el món sempre han generat moltes llegendes urbanes -i rurals, i universals-.

Fa uns anys, en època d'incendis forestals, algú em va dir que tot era un complot hispànic per desertitzar Catalunya.

Els capellans i frares ja deien que enverinaven els pous, va ser una de les bases de l'anticlericalisme popular, fomentat o tolerat pels manaies (és clar que això dels manaies també pot ser llegenda, potser els adjudiquem més valor i intel·ligència del que tenen en realitat).

Ara ningú no creuria que, per exemple, la fil·loxera fos un càstig diví dedicat als revolucionaris gavatxos, però això es creia seriosament.

Posats a fer...

Sempre hi ha qui ho pot demostrar, qui té accés a aquests secrets enigmàtics.

Però... ves a saber, algú m'espia, des de l'ordinador, ho percebo.

Anònim ha dit...

Ja que cercaves pàgines de nuvols, em permeto apuntar-te unes adreces:
http://www.tethys.cat/antics/num01/articles/art0105.htm
http://www.xtec.cat/iesnarcisoller/altres/wprofes/nuvols/descripcio.htm#cb
http://www.xtec.es/centres/e3004438/meteo/nuvols.htm
http://www.geocities.com/joanballester/Catala/Meteo/Nuvols_cat.htm

Gatsaule ha dit...

Són bonics els núvols, sobretot els dels dies amb vent de nord o els dels capvespres de primavera després d'una bona tempesta.

Però darrerament tot és blau o tot és gris i poca cosa interessant tenim per veure !

Xiruquero-kumbaià ha dit...

El que resulta curiós, Júlia, és que fins i tot quan s'apunten explicacions raonables, aquestes siguin bandejades, talment com si hi hagués una necessitat de "creure". En fi...

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Gràcies, Anònim, per les adreces. Alguna ja la coneixia però les altres no. Interessant i bonic, oi?

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Gatsaule, hi ha núvols que deixen "marca", oi? Recordo especialment, pels teus territoris, una nuvolada preciosa a mitja alçada del Pedraforca, que semblava aguantar els pollegons. Impressionant!