divendres, 11 de juliol del 2008

Guardes Forestals

Anavem abans d’ahir al matí amb el cotxe cap a l’àrea de lleure de La Franqueta, un dels llocs més visitats dels Ports de Beseit pel públic en general, tant per la bellesa del lloc com per l’agradosa estada que permet, la qual cosa fa que molta gent hi vagi a fer la carn a la brasa a les seves barbacoes mentre la quitxalla es mulla els peus al riuet.


En apropar-nos al massís, aquest ens oferia un espectacle de gran bellesa. Vet aquí que les boires que la humitat del mar pel cantó de Tortosa forma, feien de capell a la serralada i maldàven per arrossegar-se cingles avall pel cantó d’Orta i Arnes, sense reeixir. De manea que les impressionants Roques de Benet s’oferien al nostre esguard amb tota la magnificència.



A mig camí hi ha un monument al guarda forestal.



M’ha agradat de veure’l, el monument. Tant de recordatoris i monuments que es fan a qualsevol, m’ha fet gràcia de veure que algú ha recordat, ni que sigui amb un senzill monòlit i dibuix de filferro, la feina importantíssima que ha fet, en condicions dures de solitud i llargues caminades abans, i ara més endolcida pels mitjans mecànics, aquest cos d’agents forestals.
Així, he recuperat un document d’homenatge als guardes forestals fet fa deu anys a ses Illes. Val la pena.