dissabte, 31 de gener del 2009

Bar i llibre.

La tarda del dia que havia anat al penyal d’Ifach, cercàvem per Altea una llibreria on poder tenir la oportunitat de trobar quelcom d’interessant. Feina gens senzilla quan, com és el cas, s’està en una zona molt turística de costa.
No tenia gaire esperances de trobar res d’interessant.

A Barcelona, a la llibreria especialitzada que vaig buscar abans de fer el viatge no tenien res, llevat dels plànols del servei de cartografia de l’exèrcit, dels que me’n vaig endur un parell.


Preguntant a un quiosc que –com tots els de la costa- té la porta flanquejada pel Frankfurter Algemeine Zeitung i el Le Monde, per exemple, però tenia l’aspecte de tenir més cosa, em van adreçar a una botiga que probablement –qui avisa no és traïdor- estaria tancada.

Però vet aquí que, una mica més endavant, al passeig marítim, ens trobem un bar-llibreria. Bar i llibreria alhora al passeig marítim? Això ha de ser quelcom d’especial.
I tanmateix ho és. Una llibreria molt ben servida amb un bar on pots acompanyar el cafè amb un tros de pastís de taronja –deliciós- mentre mires llibres tranquil·lament.
La senyora de seguida em porta a un prestatget amb quatre o cinc llibres: “lo que vostè vol potser ho trobarà ací”. I certament ho trobo.

És un bon llibre. Molt bo. Un llibre escrit per un excursionista, Rafael Cebrián Gimeno, membre actiu del Centre Excursionista de València, periodista de professió.
“…Rafael Cebrián ha sido –y sigue siendo- un gran maestro en lo que se refiere a una especialidad muy concreta: el conocimiento de los paisajes de la Comunidad Valenciana”, ens explica el prologuista de l’obra.

Títol: Altea, Mar y Montañas.
Subtítol : Rutas excursionistas por la Marina Baixa.
Editat a Altea el 2006 per: Aitana Editorial. Conde de Altea, 10, Apartado 51. 03590 Altea.

He dit que és un llibre fet per un excursionista. En efecte, el llibre descriu tot un seguit de rutes, d’itineraris, a les serres interiors i costaneres de la comarca, però, essent una magnífica guia de les excursions, recull en cada article tot allò que reclama la mirada d’un excursionista.
A més, una excel·lent edició, amb acurats i detallats croquis i amb unes fotografies magnífiques, fan d’embolcall a uns textos que només poden sortir de la ploma d’un enamorat del país i les muntanyes.

Vam tenir ocasió –vent manava- de tornar a esmerçar temps al bar i, és clar, ho vam fer.

Ho recomano. Bar i llibre.

2 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Sembla interessant el llibre, i el bar també, clar!

Nosaltres ens vam haver de conformar amb uns llibrets editats per la Generalitat i la Federació Valenciana, molt esquemàtics, però que incloïen tots els PR's i GR's del País Valencià. I, a més, molt barats!

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Sí que ho és d'interessant, Gatsaule.
M'he deixat de dir que el llibre inclou referències, en cada itinerari que n'hi ha, de les zones d'escalada, aportant referències bibliogràfiques de llibres i revistes que recullen la referència detallada de les vies, nivell d'equipament, etc..