dilluns, 5 d’octubre del 2009

Mal estil

O potser hauria de dir feina no gaire ben feta.


No son pocs els que escriuen als mitjans públics que tenen una més o menys dissimulada mania, per així dir-ho, a tot allò  relacionat amb internet i ben especialment amb els blocs.
Tal vegada sigui aquella por atàvica a que la feina pugui perillar en un futur o potser al que més d'un considera un cert intrusisme. No sé si és aquest el cas de l'autor de l'article que diré.


Vet aquí que una notícia, que considero molt important, per la claredat i amplitud de la exposició, així com per la possibilitat que tothom s'hi pugui veure afectat, i que ha tingut una gran difusió a la xarxa,  que l'"Avui" d'avui  dona en paper, però amb uns titulars -i un text- que deixo a la vostra consideració:
Només al text trobem després, que la senyora Forcades és metgesa internista i Doctora en Salut Pública. No en el titular ni en els subtitulars.


Vaig llegir el text, dies ha, gràcies al Bloc "El Mosquit i el Camell" que va tenir l'encert de publicar-lo.


Com deia, avui el diari esmentat dona la "notícia", amb fotografia del videu gravat amb el discurs de la Doctora Forcades. Que sí, és monja. També.


Mal estil el del senyor Joaquim Elcacho en aquest article. Mal estil el del director del diari en aquest article. És la meva opinió.


La d'un blocaire que no té accés als sacrosants mitjans escrits. Ni ganes.


7 comentaris:

Clidice ha dit...

El sensacionalisme ara ho impregna tot. La senyora Forcades és metgessa, que sigui monja és una anècdota, que ara sembla que sigui el més important. Tothom diu: "Oh! i és metgessa i tot!". Fem més llàstima que goig tots plegats :(

esparver ha dit...

Malgrat tot, la segona part del vídeo és molt irresponsable i ja li vaig fer arribar a la Teresa Forcades.

en Girbén ha dit...

Ni t'imagines Xiru la de gent que li està fent costat a la Teresa; des de molts vessants que em són propers (com alguns penyals llibertaris els quals, tal vegada, et siguin inaccessibles), i de tot arreu, m'arriben veus del coratge de "la monja" (que anomeno Teresa per a palesar la confiança que li tinc).
La digna lliçó de "Responsabilitat" que respira el vídeo sencer (primera i segona part, si és que té cap part), i la fermesa de la seva veu, la rotunda convicció del seu discurs -estranya ja en el món d'avui-, no està passant desapercebuda. Ni de bon tros!
I tots sabem que és monja, i que viu a Montserrat; i a més d'un ens recorda de fa temps a la Hildegard von Bingen!

el virus mutat ha dit...

Algú de vosaltres tè formació en salut pública, o en epidemiologia, o en virologia, o en medicina?. Algú de vosaltres sap com funciona la OMS? Algú de vosaltres sap quantes publicacions científiques sobre aquests temes té aquesta bona senyora? Doncs, jo sí. Cap. Més ben dit, una sola publicació sobre medicines alternatives, però res a veure amb virus que és el que ens hauria de començar a convencer si fos el cas. Com pot ser, si es que no tenim aquesta formaciò prèvia que ens deixem portar per la seva fermesa de la veu, la rotunda convicció del seu discurs i sobre tot pel valor afegit de que es monja (autoritat moral?). Només li calen aquestes virtuts a tot bon manipulador que es presenti amb l'ajut d'un bon video (és més ràpid d'assimilar que una bona lectura)i a més la seva formaciò teológica haurà ben segur afavorit la seva bona dicció. Si la conclusió a la que s'arriba després de tot plegat es que ningú es vacuni contra aquesta grip sota perill de mort per contaminació de la vacuna, no sé quines intencions pot tenir aquesta bona senyora. Dues opcions, o bé és una paranoica que está infectant a tots els essers manipulables, o potser i ara soc jo la paranoica, està servint a interessos comercials de ves a saber quines marques comercials de productes alternatius, que per cert pot presumir amb autoritat de tenir una publicació científica de prestigi.
La paranoia está servida.
Que us aprofiti !!!

Anònim ha dit...

Hola, sóc Joaquim Elcacho, redactor de ciència i medi ambient del diari AVUI. jelcacho@avui.cat .
No acostumo a enviar missatges a blocs que escriuen persones que no conec o que no indiquen clarament la identitat dels seus autors però faré una excepció.
Em sembla correcte que critiqueu la meva feina, però potser us puc explicar un parell de detalls periodístics:
- El titular indica que és una monja qui critica la gestió perquè, en bona part, aquesta és la notícia -la novetat-. No hi ha res de dolents que la sra. Forcada sigui una monja, valgui'm Deu. Si creieu que aquesta és una forma de desacreditar les seves opinions, potser si que està mal redactada la informació.
- En l'article -curt perquè la premsa no dóna per més- només tracto d'exposar l'existència d'un vídeo on una monja explica els seus dubtes i crítiques a una situació. En l'article reconec que la sra. Forcades comunica molt bé, tot i que això no vulgui dir que allò que ella diu sigui 100% veritat; diversos experts han respòs la sra. Forcada els últims dies.
- Una última puntualització de menor importància: Em sembla molt bé que la sra Forcada digui que és metgessa però altres persones consideren que un metge/metgessa és un doctor en medicina que exerceix la seva professió -en el present-. Recordeu que Jordi Pujol i Xavier Trias són doctors en medicina, però ningú diria que són metges. Desconec si la sra Forcades exerceix actualment com a metgessa, en tot cas, aquest és un tema marginal perquè també hi ha molts metges que no s'atreveixen a parlar de la pandèmia de la grip perquè no és aquesta la seva especialitat.
Perdoneu per l'explicació i en tot cas, s'accepten les crítiques.

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Virus Mutat: gràcies per la intervenció.
En el meu "post" parlo de la manera -poc afortunada al meu entendre- de donar la notícia sobre l'existència del videu de la senyora Forcades. Però no entro en el fons de la qüestió.
Posteriorment he tingut ocasió de llegir opinions de diferents experts en aquests temes i constato que tant n'hi ha que hi coincideixen com que discrepen.
Certament hi ha paranoies. De tots tipus. I servituds, també.

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Senyor Joaquim Elcacho, gràcies per la seva intervenció i pel que en ella explica.
Qui més qui menys sabem que una cosa és el que es vol dir, una altre la que es diu i una tercera la que s'entén.
Totes les feines tenen les seves servituds, totes -també la dels metges, i tant!- per això tots hem d'estar amatents a acceptar les crítiques de bon grat. Vostè ho ha fet i jo ho faig ara en el que calgui.