dimecres, 28 de juliol del 2010

Doncs sí, caldrà tornar a Perpinyà.

Ai no, que Perpinyà no té plaça de toros ara. Però “Perpinyà” ja és el nom d’un lloc on exercir la llibertat negada a casa nostra.
No. Anirem a Ceret, segons creuen altres, que diuen que Francia echa un capote.
Però també es pot anar cap a ponent: Saragossa, amb cotxe o el TGV, no està tant lluny, i és una plaça de primera categoria. O cap al sud, a Castelló, amb cotxe també o l’Euromed.
És clar que quan sigui la Féria a Nimes…

Més a prop, però, hi tenim Vinaròs!  apropet, apropet, a tocar, a tocar, de la línia de la prohibició, i amb bons restaurants...
Tot i que  no és plaça de primera, doncs el seu aforament és de 4500 persones, ja està treballant, des d’abans del maig (l’admissió de la famosa ILP va ser desembre passat), en una bona programació: que potser s’ensumàven com anirien les coses pel Parc de la Ciutadella?.

nueva gestión de la plaza de toros de Vinaròs from canal56 on Vimeo.


Em queden dues preguntes:
-S’ha acabat la història o hi haurà un recurs d’inconstitucionalitat? .Sembla ser, segons paraules de la intervenció d'avui del senyor Luna, portantveu del PP al Parlament, que hi ha seriosos dubtes que aquesta decisió pugui legalment ser presa, atès que la competència que disposem és per a "regular", però no pas per a prohibir. Bufa. 

-Quina serà la propera prohibició?
Menjar porc?
El vi de taula?
Xerrar amb la dona mentre condueixes?
Altres?

S’admeten apostes.

7 comentaris:

Júlia ha dit...

Jo em considero xiruquera-antitaurina, ni he anat mai als toros ni hi aniré ara, però no m'agrada com ha anat tot, no calia, i són una colla d'hipòcrites. Per què uns animals sí i uns altres no? O és que fer créixer les gallines de forma artificial i tenir-les estressades i apilades ponent ous a totes hores és més civilitzat? Per no parlar de les nombroses castracions d'animals domèstics, joguina de la gent. O de les execucions em massa a la cooperativa de Guisona per tenir excedents alimentaris a tota marxa... O de la cacera i de la pesca 'esportives'... I dels correbous, no cal parlar-ne. No els maten, però com em va dir un conegut 'els putegen força'.

El fet és que la relació amb els animals del present mereix un debat seriós i la qüestió dels toros és, de fet, una mostra oportunista del bonisme imperant.

Com diu Gable a Monroe a The Misfits: Com menys es mata, més dolent sembla... Deu ser això.

Gatsaule ha dit...

Doncs personalment, la única cosa que lamento, és que no sigui efectiu a partir d'aquest mateix estiu. Qui vulgui toros, que surti de Catalunya, i qui busqui prostitució infantil, que vagi a Tailàndia!

Ara a veure si liquidem definitivament el tabac dels llocs públics! tot i que reconec que això de que la dona no et pugui dir res mentre condueixes no seria mala idea....

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Júlia, és un pregunta molt escaient la que et fas de per què uns animals si i altres no.
El senyor Puigcercós -crec recordar que va ser ell- en la seva defensa de la prohibició va esmentar que a les Canàries ho havien fet fa anys. El que es va cuidar d'ometre (potser ho ignora?), és que la llei canària empara legalment les "Peleas de Gallos", perquè és una tradició seva.
Mira:
http://www.rtve.es/mediateca/videos/20100201/primera-vez-varios-anos-camara-tve-puede-entrar-pelea-gallos-canarias/682531.shtml

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Gatsaule: no em ve de nou el que dius. Constato que estem en radical desacord.

esparver ha dit...

Segurament el vi. Però tranquil que pel porc tampoc falta gaire.

Xiruquero-kumbaià ha dit...

No m'estranyaria que guanyessis l'aposta, Esparver.

La lectora corrent ha dit...

Xuriquero, no sé si aquesta entrada l'has escrita en clau de sàtira. No t'imagino gaudint amb l'espectacle d'una "corrida".

I espero que la propera prohibició sigui la dels correbous i embolats, com es va suprimir ja fa anys l'espectacle de la matança del porc (a la tardor, sobretot, s'organitzaven excursions per anar a veure com degollaven un porc!) o prohibint que llencessin un burro des de dalt d'un campanar.

Les preguntes que et fas em recorden les que es van fer els de Intereconomía (no perquè siguin equivalents, però). Deien si ara a Catalunya potser es prohibiria la truita de patates, que a l'estranger solen anomenar "espanyola".