dimecres, 14 de juliol del 2010

L’àrea d’esbarjo de La Fonteta.

Un lloc ben adient per a amagar-se de la calor de l’estiu i alhora fruir de l’exterior, sense haver-se de quedar a casa, és l’àrea d’esbarjo de La Fonteta.
Està a prop de la carretera de Gandesa al Pinell de Brai, poc després del quilòmetre 11 venint de Gandesa, i al costat mateix del riuet que li dona nom : el riu de la Fonteta.


Hi vam ser-hi fa uns quants dies i a l’ombra dels arbres vam estar-hi una bona estona passejant i veient com les pluges de la primavera han fet créixer unes herbes que, ara, ja convindria  tallar-les.
Hi ha unes bones i protegides barbacoes on fer-hi la carn i fins i tot una casa amb serveis, que estaven prou utilitzables, tot i que son de lliure accés.

Allí, quan vam arribar-hi, només hi havia una persona –era dia feiner- un noi que em va semblar que practicava fent nusos. Tanmateix ho feia, doncs em va explicar que feia barranquisme, i vam estar una estoneta parlant.
Em va dir que d’un any ençà s’havia revitalitzat el Centre Excursionista de Gandesa i que ja eren una bona colla de joves que feien activitat.
Me’n vaig alegrar força, perquè el centre, des de poc després de la bona feina que va fer  en la senyalització i descripció dels senders de gran recorregut de la Terra Alta, fa deu o dotze anys  –avui pràcticament desapareguda la senyalització, i estant asfaltats com a camins rurals alguns trams d’aquells senders- havia caigut en total inactivitat.

En ser als peus mateix de la Serra de Pàndols, no cal que digui que el lloc és bonic de veritat. 


4 comentaris:

Pere de can Peret ha dit...

Bonic lloc i un bon recurs per a l'hora de menjar, ja que al nostre país no anem pas sobrats de zones arranjades.

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Tens raó, Pere, no n'anem pas sobrats. I son, certament, llocs molt adients per a acostar-nos a la natura en família.

Racons de la nostra terra ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Racons de la nostra terra ha dit...

fa de bon llegir i saber que hi ha indrets ombrívols, ara que la calor apreta.
malgrat tot passeu un bon estiu!