dimecres, 26 de gener del 2011

El problema de veritat

Per a demà hi ha prevista una excursió de veterans cap el Congost, entre Sant Martí de Centelles i el Figaró.
M’estic pensant si anar-hi o no, perquè amb el fred que fotrà per aquells verals encara podria enganxar una calipàndria que em fotés malbé l’estada de l’Imserso que tenim prevista per a poc més endavant.
Home, aquells encontorns tant bonics fan set, tanmateix. No sé, no sé…
A més hi ha també els problemes derivats dels xantatge d’aquesta colla de maquinistes delinqüents, aquells mateixos que van engegar contra la mateixa població indefensa, no fa gaire, un altre xantatge perquè volien que els aparcaments que gratuïtament tenen per als seus cotxes fossin aparcaments a cobert.
De manera que amb tota probabilitat, ens podríem trobar que la sortida fos molt més tard del previst i que la malmetés parcialment o totalment.
No, no. Ara no son controladors aeris. Ara son maquinistes del "Semaf".
No vé d’un pam, com deia La Trinca en aquella cançó, que aquest país és xauxa ( la hòstia d’esquerranós i guay del paraguai), i els ramats van dient amèn després de cada hòstia al morro que li foten quatre delinqüents.
Ai, mira, em ve de gust dedicar-li un trosset de cançoneta al ramat, tant "mono" com és ell.

Ara bé, i que consti, el problema no és tot això que passa. No.
El problema gruixut seria si algú, com ara jo, a l’estació de Sants i amb els collons plens d’esperar el tren encengués un cigarret a l’andana, com ara aquest:

Hòstia, això si que fora intolerable!!
In-to-le-ra-ble!

6 comentaris:

Marta ha dit...

Pere, la prudència per davant de tot que ja tenim una edat! no podem enfadar-nos que la pressió compta! Millor una passejada pel port, a prop de casa i que ens toqui el solet i res de cigarrets per descomptat!

Júlia ha dit...

Fuma, xiruquero, hi ha pecats molt més greus i perillosos en el món que ens envolta.

Pere de can Peret ha dit...

Vaja!! Sobre la sortida crec que jo hi aniria no sigui que la calipàndria l’agafis a casa i després si que et tocaria els nassos. Al menys que sigui per una causa justificada! ara que amb el xou dels maquinistes, teniu moltes possibilitats que enganxeu un “descans reglamentari” i aquí si que t’han fotut. Per cert el boc es veu d’aquells que es fan respectar.

Júlia ha dit...

No sé si has vist el poema de Joan Argenté que he penjat, potser me'l censuraran...

http://lapanxadelbou.blogspot.com/2011/01/tinc-tot-de-fum-la-boca-tinc-tot-de-fum.html

M. Antònia ha dit...

No he sabut trobar els comentaris al post de dalt. Vas anar ahir a la caminada? Avui sí que fa mal dia. Veig que estàs molt pensatiu i excèptic, que no sé si exactament és la paraula adecuada.
Jo he anat aquesta setmana passada a caminar a ran de mar i s'estava molt bé al recer de les roques. El sol era un tresor contra la rasca.

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Gràcies amics, pels vostres comentaris.