dimarts, 24 de gener del 2012

Postals des de la Manga. 3

Els efectes de l'erosió de l'aigua a les calisses costeres confereix un paisatge ben especial. Cal anar amb compte de no torçar-se un peu en anar saltironant d'una pedra a l'altra en acostar-se a ran de mar.
Contràriament al que en principi crèiem, no tota la Manga és una franja sorrosa. De fet, a la zona nord, que pertany al terme de Sant Javier, hi ha la zona del Estacio, amb una aflorament rocós rellevant que dona pas a la gola (una de les paraules catalanes que resten a la toponímia murciana, a més de força cognoms), del mateix nom, per la qual s'ajunten les aigües de la Mediterrània i el Mar Menor.

Malgrat la inevitable urbanització de part de la zona, el tros del far del Estació és un lloc que agrada. I al capvespre un lloc tranquil, relaxat i bell.

Així com a la gran majoria de l'extensió de la Manga, la sorra tributa al mar, aquí és la roca qui ho fa, essent tant baixa que per força ha de ser banyada per ben poc que el mar es mogui.
És molt interessant el conjunt que formen el far i l'aljub o cisterna del seu costat, que permetia disposar d'aigua, tal com explica el cartell informatiu que hi ha al costat, "...para el suministro de las familias y animales domésticos de los dos torreros que llevaban el servicio del faro..."
En ser remarcable el far, aquest no és si no el germà petit d'aquest tros de costa. Així, al sud, just abans del començament de la Manga, hi ha el germà gran, el far de Cabo de Palos. Que sens dubte mereix una altra postal.

4 comentaris:

Marta ha dit...

Segueixo les teves postals. Aquesta opció del transport propi és interessant per la llibertat que suposa. Una abraçada també a la mestressa.

Pere de can Peret ha dit...

Son d’agrair les teves postals. De moment però, no acabo de veure el “ganxo” per engrescar-me a anar-hi, malgrat la fama que té el lloc. Tinc masses projectes pendents a la llista de sortides!

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Tens raó Marta, i com dic al títol del blog, "Sempre, per damunt de tot, la Llibertat." Gràcies, li transmetré la teva abraçada.

Xiruquero-kumbaià ha dit...

És que això dels gustos, Pere, és molt personal. Pel que jo sé, més que res La Manga té fama per al turisme de platja i més aviat massiu, la qual cosa no treu que se la pugui mirar amb altres ulls.
I en la nostra estada aquí té, a més, el valor d'estar propera a d'altres centres d'interès. Però vaja, allò definitiu son els gustos personals.