dijous, 30 d’agost del 2012

Tanco "Sobrets..."

En moment determinat vaig decidir que la temàtica tenia prou entitat com per a merèixer un bloc. I va néixer "Sobrets de Sucre i Bars".
Fins aleshores,  havia escrit els meu records de les estades als bars on havia anat a raure, sigui anant o tornant d'excursió, dins del propi article de l'excursió etiquetat -si no me n'oblidava- amb el mateix nom que el bloc que vaig crear.

Els bars sempre m'han proporcionat aquell cert tuf d'humanitat que, per ser temporal, em reconcilia amb una espècie que, em plagui o no a voltes, és la meva. Tot i que la paraula tuf és pejorativa, i aplicada als bars és injusta, no en trobo de millor per a expressar l'ambient dels bars que m'agraden, que res tenen a veure amb aquestes instal·lacions asèptiques, de disseny, amb aire condicionat (condicionat a tocar els collons), que de la maneta d'allò "fashion" i amb noms de cadenes d'establiments van guanyant terreny.
Però ja hi estic acostumat. És la transformació del món que exigeix que tothom esdevingui transvestit personalment i cultural, si no es vol quedar fora de joc, cosa aquesta, la de quedar fora de joc, que sembla que fa por a molta gent. Per això se m'apar ridícula -legítimament ridícula-  aquesta incorporació d'elements per a disfressar la pròpia personalitat, sota excusa "d'aggiornamento". (I no parlo d'evolució del propi pensament perquè, aquesta evolució requereix, necessàriament, l'existència d'un corpus de pensament).

Vet aquí, que, en parlar d'un bar a qualsevol article del seu bloc, m'he anat trobant que separava sense voler, d'una manera artificial al capdavall, el que era l'estada al bar i el relat de la excursió o del lloc, que anava al bloc del Xiruquero-kumbaià, si és que finalment hi anava.

No descarto que el reescalfament de les neurones d'aquest estiu hi tingui a veure, però no vull que el Xiruquero-kumbaià quedi només com a bloc de motxilla, amb alguna pinzellada diversa. Vull que el bloc sigui com el vaig imaginar d'antuvi, més el meu bloc, el d'un home excursionista d'aquella època que sobreviu en aquesta, que no pas un bloc de relats d'excursions, per allunyades que siguin de l'esportivisme actual.

Per això tanco el "Sobrets de Sucre i Bars", incorporant al Xiruquero les vivències que tingui en aquests espais, reductes encara d'una llibertat cada dia més fràgil.



6 comentaris:

Joan Antoni ha dit...

Heus ací una aplicació pràctica de la tesi Hegeliana: aconseguir la síntesi de dos objectius, i així renovar els projectes. Renovar-se o morir deien els antics. Endavant la vida!

Xiruquero-kumbaià ha dit...

De la filosofia a l'economia, Joan Antoni: també podríem dir que es tracta d'una aplicació de les economies d'escala, que ha de produir més rendibilitat.
En fi, tot plegat a fi de bé i passar bones estones.
Salutacions.

Eva ha dit...

Bon dia!
He anat a raure per casualitat al seu bloc de "Sobrets de sucre i bars". Com sol succeir, m'he tirat una bona estona llegint els comentaris sobre el cafè.

Jo prenc el cafè i el te sense sucre (un vici com un altre), però tinc un dubte que potser em podria respondre: quants grams de sucre hi ha normalment en un sobret? Simplement és perquè ara estic a Marroc, i normalment amb el cafè em trauen quatre o cinc (!!) carrossets de sucre, i si és en sobret, aquest té 12 g, i em semblen enooormes...

Gràcies!

Pere ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Xiruquero-kumbaià ha dit...

Hola Eva, benvinguda.
Normalment els sobrets de sucre d'aquí tenen 7 grams. Alguns en tinc que diuen 7-8 grams. Els sobrets més grossos de mida 82x56 milimetres, contenen 10 grams de sucre. Més enllà d'aquesta quantitat no en conec.
La majoria però, 7 grams.
Pel que diu, veig que al Marroc els agrada la dolçor. Gust propi o influència francesa?
Salutacions

Eva ha dit...

Ei, gràcies per respondre i per passar pel bloc (tot just l'hem encetat!).

Això dels sobrets és el que hem pensava. Ací els agrada molt el dolç. En el te el sucre ve de sèrie, i si no el demanes "amb poc de sucre" jo no me'l puc ni beure! De vegades amb un cafè gran... te'n posen 2 de 12 g! És increïble!

M'ha agradat el bloc, m'hi passaré de tant en tant, amb el teu permís :)