divendres, 5 d’octubre del 2012

Gràcies a la manca de diners!


Sembla que va ser Charles-Maurice Talleyrand que va escriure: “Ningú pot arribar a saber quantes bestieses polítiques s’han evitat gràcies a la manca de diners.”


Avui conec la notícia que, finalment, desapareix (toquem ferro!) el projecte i les afectacions subsegüents per a la construcció del dit "Vial de Cornisa", un projecte de construcció d'una carretera de quatre carrils que havia d'enllaçar Molins de Rei amb Sant Cugat del Vallès, carregant-se la part probablement més més sensible del punt de vista naturalístic i paisatgístic de la serra, aixafant, entre d'altres, la zona de la Rierada.
Aquest era un projecte del tardofranquisme que, sorpresivament va tornar a posar damunt la taula un govern de Convergència i que van fer seu els dos governs tripartits. 
Indubtablement la feina duta a terme per la Plataforma Cívica de Defensa de Collserola i la oposició clara dels ajuntaments afectats hi han tingut a veure.
Però molt em temo que sense la penúria econòmica actual, aquestes oposicions no haguessin estat motiu suficient. I digueu-me malpensat, si voleu.

Per això m'he recordat de Talleyrand.

En qualsevol cas, estem d'enhorabona.

5 comentaris:

Albert ha dit...

el que estimem Collserola, i la muntanya en general, respirem una mica mes tranquils...

Racons de la nostra terra ha dit...

Ja tens raó ja! no en sabia res d'aquest projecte però me n'alegro moltíssim del seu final
RIP - Requiescat in pace (que reposi en pau)
Salut!

Pere de can Peret ha dit...

Millor que sigui així, encara que nomes sigui per la falta de diners i no per convicció. En nom del progrés s’han fet moltes animalades!

Gatsaule ha dit...

Molt bona la frase, lliga molt bé amb aquella altra de l'estupidesa humana....

JERKOUT ha dit...

beneída crisi!!! congratulations...