diumenge, 12 de juliol del 2015

Capvespre a la Barceloneta

De la plaça de l'església de Sant Miquel baixo cap a mar pel carrer de Sant Miquel. Com al meu poble, la Barceloneta té un carrer que es diu Sant Miquel i que va a parar a l'església. 
Llum tènue de capvespre, calor retinguda a les parets.
En aquest carrer ja no hi passen turistes mig despullats, com si el capvespre retornés el ser del lloc.

Bado davant d'un de tants portals que parlen dels orígens de la Barceloneta, amb pedra, gairebé segur, de Montjuïc.


Un tros enllà surt la mestressa a prendre la fresca. Obrir primer la gandula des del primer graó del portal i mig deixar-la caure al lloc precís, seure i fer reposar els peus al graó, amb uns moviments que diuen ben a les clares la pràctica assolida de tantes vegades. Penjada a la finestra una bandera de la Barceloneta.

Tranquil·litat, neteja, alguna llum s'entrelluca per una finestra oberta. Cap olor especial es serveix de la humitat per a manifestar-se.
Creuar carrers i arribar a mar sense presses. El carrer de Sant Miquel és llarg.

I la mar. O més ben dit la platja. Una platja que no deixen que estimi el mar. Una platja per a una altra mena de gent.


4 comentaris:

Ramon ha dit...

Un final trist i lleig per una introducció bonica i afable. Als matins les platges de la Barceloneta i la Vila Olímpica fan goig. Els Serveis de neteja han recollit totes les deixalles que durant la tarda-nit anterior han abandonat a la sorra aquesta "mena de gent" que tu dius. Aquests "marrans" i/o "gamberros" ignoren tot el que fa referència al respecte pels altres i per l'entorn que és de tots. Sincerament, caldria fer alguna cosa per evitar-ho.

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Si que caldria fer alguna cosa per evitar-ho, Ramon, pero no ho diguis massa alt, no fos cas que et titllessin de "repressor" !

Lectoracorrent ha dit...

He pensat com en Ramon, un passeig ben agradable acaba amb la visió de la porqueria llençada a la platja. Aquesta "mena de gent", però, no són únicament els turistes, que ara tanta gent no voldria tenir a la ciutat. Molts són gent d'aquí, perquè de gent bruta i incívica n'hi ha arreu.

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Ben d'acord, Lectoracorrent. Més: per haver-hi passat altres vegades tinc la impressió que la majoria son gent d'aquí.