diumenge, 29 de novembre del 2015

Avui sou els "Protas"

Ja li heu agafat el gust a això de ser els protas.

Avui, diumenge, feu una macro-assemblea on la vostra “puresa” democràtica determinarà si tanmateix primer és la revolució que guanyar la guerra, com van decidir fa setanta anys uns altres “purs representants” del poble, la Fai. I així va anar a tots plegats.
I nacionalment, encara avui en paguem les conseqüències.

Avui, fent les giragonses que vulgueu, decidireu si primer és la revolució o la independència.
És ben igual. Els vostres fets ja ho han demostrat.
De fet, sigui el que sigui el que voteu avui (serà pel democràtic sistema de mà alçada?), els efectes ja s’han produït: heu entrebancat el procés cap a la independència. Heu fet embarrancar la nau.
Foto del web https://www.flickr.com/photos/sionia/3003640646

Perquè si una cosa és clara, per reiteradament contrastada, és que les urnes penalitzen les divisions. Les urnes de veritat, les del vot lliure, universal i secret. No les assemblees.
I més si aquestes divisions son el resultat d’actituds tant inexplicables com la vostra, que afirmant per activa i per passiva que voleu arribar a port, us entesteu a mantenir el rumb cap a les roques.

El camí cap a la independència, decideixi el que decideixi la vostra puresa, està tocat de malaltia. L’heu emmalaltit. I caldrà molt de temps i molts encerts en endavant per a guarir-se.

Ja sé que no enteneu el que podia significar dur unes modestes quatre barres a la motxilla quan s’havia de parlar en el idioma del Imperio fins i tot amb el revisor del tren. Ni ho enteneu ni ho voleu entendre, que això son batalletes de vells.

Però precisament per això, aquests vells que per ser-ho ja no tenim temps, no us perdonarem mai, mai, haver-nos privat de veure amb els nostres ulls el nostre país lliure i independent.

Només per educació em guardo el renec.

6 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Se't veu emprenyat.... Jo encara tinc un bri d'esperança, però si la cosa continua així sembla evident que el procés es mor.

Lectoracorrent ha dit...

Jo estic moooooolt emprenyada i alhora trista per la decisió que van prendre ahir. Crec que a partir d'ara hauria de celebrar-se el 29N com celebrem l'11 de setembre, per recordar una altra derrota, aquest cop en mans d'un grup petit de persones. De tota manera, per més emprenyada que estigui, no no vull caure en la baixesa d'insultar-los, com he vist en algunes xarxes socials.

Pere de can Peret ha dit...

El pitjor problema quasi sempre bé de dins mateix. També subscric que no cal caure en el insult, millor el respecte, que serà també senyal de maduresa. Però toca molt els “nassos” tant aquest bloqueig, com algun “assenyat” polític que afirma que l’educació a Catalunya és una cria d’independentistes...

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Jo veig que és un problema de fonamentalismes: els fonamentalistes "tenen la raó". Els que no ho son, tenen "les seves raons" i les contrasten i modulen en el decurs d'una negociació, que no és altra cosa que una transacció. No hi ha democràcia sense pacte.
Fonamentalistes els espanyols per tancar totes les possibilitats. I fonamentalistes els de la Cup per carregar-se el procés amb la seva "puresa" i absurda pretensió de ser "la veu del poble", quan els altres decupliquen la seva representació.
Jo també soc partidari de no insultar, per això em vaig guardar el renec. Tot i que, referit als fonamentalistes, a voltes un renec no és tal, si no una definició.
I és ben cert i amplament contrastat per l'experiència, com diu en Pere de can Peret, que el pijor adversari el tens a casa.
Fet i fotut no veig com traurem el vaixell de les roques, amb una mínima garantia de navegabilitat.

Joan Antoni ha dit...

Ara es reuniran en assemblea el dia 27 de desembre. Ens estan preparant la innocentada?

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Potser sí, Joan Antoni, que ens estan preparant la innocentada, però fora tant sols una més, que dia rere l'altre ens estan prenent el pèl.
Per cert, en relació a això, un excel·lent post d'un blogaire que segueixo:
http://bit.ly/1m1Tdpe