dimarts, 11 d’octubre del 2016

No n'hi ha prou!

Així serà. Es pot llegir aquí.

L'ajuntament de Barcelona ha pres aquesta sàvia decisió en la línia de seguir alliberant la ciutat de rèmores del passat, de conservadurisme liberal-capitalista i posar la ciutat al servei dels ciutadans.

Les forces reaccionàries van estar maldant per lluitar contra l'alliberament que significa l'ús de la bicicleta, sota l'empara dels lobbies del cotxe i les petrolieres, i impedir així que totes i totes podéssim empoderar-nos de la ciutat.

Però el poble no ens ho empassem, que ja se sap que el que vol el capitalisme és enganyar-nos i fer-nos anar per allà on convé als seus espuris interessos.

Que es pensen que no ho veiem? Uns avis amb un cotxet amb la neta per damunt de l'acera, per on han de poder córrer les bicicletes amb tota llibertat, no és si no la propaganda, perfectament orquestrada, de la família tradicional, arcaica i empobridora, versus altres formes de família bàsiques per a la creació d'una nova societat, lliure i igualitària.

Que hi ha molts accidents? no és veritat i a més, si n'hi ha algun, és culpa dels vianants que insisteixen a anar per les aceres. Més accidents hi ha amb els cotxes. Però no, ells, els reaccionaris, estan ebris d'olor de benzina i fum dels escapaments.
Per no dir que els vianants, sense previ avís, es queden palplantats davant els aparadors, obligant als ciclistes a fer maniobres que posen en risc el seu equilibri i per tant la seva seguretat. Que això ens passi als ciclistes, avançada com som d'una societat impol·luta, lliure de consumismes alienadors, ja és el colmo.

No, diguem-ho clar d'una vegada: les aceres son per als ciclistes i per les persones sensibles que passegen el seu gosset, aquest membre de la família diferent, de qui hem de recollir les caques (si algú ens veu, és clar). I els vianants, tant donats a la protesta contra el progrés i l'alliberament de les classes populars i del medi ambient, que vagin per on van els cotxes si tant els agrada.

Per això no n'hi ha prou en prorrogar un any més aquesta moratòria, s'ha de prorrogar indefinidament o canviar l'ordenança. El futur és nostre!.

Sí se puede, si se puedeeee!!



 

2 comentaris:

Marta ha dit...

És indignant! Avui me n'han esquivat tres en una vorera estreta i em venien per darrera!

Joan Antoni ha dit...

En els països on la bicicleta és la mestressa dels moviments circulatoris, aquestes van per les calçades i no per les voravies.