diumenge, 28 de gener del 2018

És de Vangelis

Per si us ha passat com a mi, que veient qualsevol capítol del Caminant per Catalunya, a qualsevol de les emissores de televisió de la Xarxa, us heu preguntat de qui és aquesta música tant bonica. Els que l'hàgiu vist, tant se val.

M'agrada veure aquest recull d'excursions sota el nom de Caminant per Catalunya, ben fet, ben filmat, amb bona tecnologia i l'ajuda dels drons. I la naturalitat i frescor dels propis excursionistes narradors en el decurs de la sortida. És en certa manera l'evolució positiva, la millora, sobretot tecnològica, d'aquells passis de diapositives descriptius d'excursions o viatges que fèiem als centres excursionistes. Aleshores, però, es feia servir un llenguatge més enrevessat, més pompós, amb què l'autor solia voler donar èmfasi a la seva exposició.

Tornem a la música. A cada capítol em quedava mirant amb atenció els títols de crèdit. Hi son tots, llevat de l’autoria de la música. I a cada capítol el mateix: no hi surt.

Val a dir -i tinc la meva dona per testimoni- que em sonava a Vangelis, a   l’admirat autor, entre tantes d’altres obres, “New Age” o no, de Carros de Foc, per dir una obra ben coneguda.

Podria ser també de Kitaro?
Tal vegada de John Williams?.  No, Morricone, no.
I sempre em tornava el nom de Vangelis.


Després de fracassar en la recerca per mediació del senyor Google, de visitar la pàgina dels autors, Televisió del Ripollès, on no en fa cap esment i d'espigolar a l'atzar per la producció d'alguns músics, Vangelis inclòs, finalment ahir me'n vaig sortir gràcies a una d'aquestes aplicacions per a mòbil que permeten la identificació del nom i l'autor de la música mitjançant la pròpia música.

Heus-ho aquí: la música de Caminant per Catalunya és la peça "Songs o the Seas", de Vangelis.

 

11 comentaris:

Joan Antoni ha dit...

Bona recerca. Felicitats

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Gràcies!

Unknown ha dit...

Moltes gracies mha sugut facl gracies a tú

Unknown ha dit...

Gràcies. Estàvem comentant aquest tema i tu ens ho has solucionat.

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Me'n alegro. De res.

Unknown ha dit...

el tema es maravellos sensillament

Unknown ha dit...

Gràcies per la teva troballa, feia temps que estàvem romiant de qui seria la música,ara l'escoltarem quan volguem, però continuarem veient els capítols de "Caminant per Catalunya" com a bons kumbaiàs.

valentí ha dit...

GRÀCIES !!!!!!!!!!!!!!!!! Porto temps intentant trobar-ho ... I no tinc smartphone per aplicar l'app aquesta ... Sóc kumbaià de tota la vida ... amb la guitarra ja en tinc prou ...

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Encantat de que us hagi estat útil!

Miquel Julià ha dit...

Ostres!! A mi m'ha passat el mateix. Esperant els crèdits per saber de qui era la música... i res! Buscant a google ho he descobert!. Gràcies a tu i, per descomptat a Vangelis. No podia ser un altre!. Moltes gràcies

Anònim ha dit...

Gràcies per la cerca !