dilluns, 29 de gener del 2007

Quedar bé amb poc gasto

Un amic benintencionat em passa un d’aquests correus “fwd” que tant circulen i que t’omplen la bústia, en la major part dels cassos, de bajanades, sigui en format escrit o, en el que és pitjor, el pps.
Curiosament costa un munt de feina que els afeccionats al “reenviar” et posin quatre paraules de la seva pròpia collita, que t’enviin un correu per explicat-te qualsevol cosa; en canvi, com que això altre no costa cap esforç, doncs au, clic i avall. Suposo que això de fer quatre ratlles deu ser doncs, per a molts, un esforç. En fí, he donat una petita volta.


El correu en questió convida a apagar les llums cinc (5) minuts, entre les vuit menys cinc i les vuit del vespre de l’1 de febrer per a “participar en la més gran mobilització dels ciutadans contra el canvi climàtic”, tot estalviant energia.
Sembla que la cosa a començat a França, tota vegada que el correu inicial francès, diu que ho fem precisament ara perque vénen les eleccions presidencials franceses, i ha estat traduït a Andorra on esmenten dues persones del seu govern.
Tanmateix aquest missatge “passa-ho” no tindria més importància que qualsevol altre dels que abans esmentava. I no la té.
Però és un exponent més d’aquesta frivolitat i inconsistència progre tant estesa, que vol quedar bé amb poc gasto. Més ben dit, amb gens de gasto. Uns quants “reenviar”, unes quantes llaunetes al contenidor reciclador i la calefacció a vint-i-cinc graus ara que és hivern per a poder anar en pilotes per casa.

Jo els proposaria altres fórmules si de veritat estan tant preocupats i volen fer alguna cosa per a esmorteïr les conseqüències del canvi climàtic en el que estem immersos. Però no per cinc minuts, sino per vida.
Estar clar que una cosa és predicar i l’altra donar blat. Oi?
Banalitzar un problema és la millor manera de no afrontar-lo.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Tens molta raó. També he rebut el correu, si ens hi adherim serem més bons? Buf, hi ha molt camí a fer, i camí de debò. Que treguin el cap per la finestra i mirin quantes coses no sostenibles veiem. Ens estem polint el planeta a grans números, no per aquests 5 minuts.

Anònim ha dit...

Hola Xiruquero,

Estic totalment d'acord amb tu. Apagarem els llums cinc minuts i ja està? I els electrodomèstics? I els llums de les botigues, grans magatzems, anuncis lluminosos? I la calefacció, que cada vegada tenim tots més forta en dies de temperatures suaus?
Sí que és quedar bé amb poc "gasto", si...

Anònim ha dit...

Pde40, Marta, gràcies pel vostres comentaris.
Tinc la sensació que ara que en aquestes questions veiem -els que les volem veure- les orelles al llop, per a quedar-nos "tranquils" ens dediquem a comentar si les té dretes o més o menys peludes. No sé com es reaccionarà quan li veiem les dents d'aprop.

Júlia ha dit...

He llegit que l'apagada es va seguir més als edificis 'oficials' que als altres. Tenim, doncs, dirigents antisistema per a tot arreu. Aquestes mides són una bestiesa més, que no porta enlloc, quedar bé amb poc 'gasto', efectivament. M'ha preocupat la frívolitat progre de la majoria de gent que ha fet cas de la proclama i també que qualsevol cosa, amb els mitjans que es té avui, tingui tant de ressò. Puc estar d'acord o no amb el fons de la qüestió, però, aleshores, per què cinc minuts? Per què no una setmana? Un mes? Per què no apaguem les calefaccions i deixem el cotxe durant deu dies? En resum, quin món de mones.