diumenge, 25 de febrer del 2007

A Pallejà

Molts ajuntaments han pres ja fa un cert temps la iniciativa d’incloure a les llurs pàgines web, a més de petites ressenyes històriques, prou interessants, petites rutes o recorreguts sigui per l’espai urbà, sigui per les rodalies.
És tota una mina d’informació per a passejades i petites excursions que permeten conèixer ben d’aprop tants i tants pobles i contrades del país. I qui millor per a explicar-ho que la pròpia gent del poble?
Aquestes rutes, juntament amb les caminades populars que s’organitzen per tot Catalunya permeten fer un bon excursionisme. A més, tens l’avantatge que a les pàgines de l’Ajuntament hi trobes també on pots anar a dinar, si vols fer una passejada de tot el dia. La qual cosa sol ser prou aconsellable, de manera que al matí fas l’excursió, seguint una de les rutes explicades o bé combinant-ne un parell, i a la tarda, havent dinat, pots acostar-te a visitar el poble o veure algun edifici interessant, que n’hi ha i molts, que segur que visitaríem si fóssim a un altre país, però que aquí solem ometre pel fet d’estar al costat de casa.

El 22 de febrer, dijous “de veterans”, vam anar amb la colla a Pallejà a fer un recorregut que podria exemplificar el que dic.
Vam fer una recorregut curtet de poc desnivell, part del qual es recull en una de les rutes que l’Ajuntament de Pallejà inclou a la seva
pàgina web, el de la Font de les Rovires, inserida en un deliciós paratge de ribera ufanós de vegetació d’aquest ambient, que es troba després d’un recorregut còmode i lluminós per un bosc de pins que ha ocupat definitivament els bancals on, altre temps, s’havien conreat ametllers, oliveres i vinya.

Variant el recorregut final de la ruta explicada per l’ajuntament, vam anar a retrobar el poble tirant cap a xaloc, per anar a sortir a les envistes del Turó del Remei de Sant Vicens i redireccionant després les nostres passes cap a Pallejà pel seu cantó de migdia.
Una altra sortida de veterans ben aprofitada. I com les de la majoria de veterans, ben a prop.

3 comentaris:

el yeti ha dit...

Hola xiruquero, que ets del Foment??

Anònim ha dit...

Hola Yeti, benvingut a cal Xiruquero.
Doncs sí que en sóc. Tu també? He vist pel teu bloc que vas fer una sortida de Pirineu amb la colla.
Per cert, m'agraden les teves fotografies, saps captar molt bé les llums, que al Pirineu son tant especials.
M'ha agradat de saber la teva pàgina.
Au, fins aviat.

el yeti ha dit...

Doncs si, ja fa bastants anys que soc també del foment, es que vaig veure que el teu escrit començava igual que el de la pagina del Foment, i em va fer sospitar....
Fins aviat, company