diumenge, 2 de setembre del 2007

Una grua "simpàtica"


En aquests darrers anys hem tingut ocasió de veure grues d’aquestes de la construcció d’una manera reiterativa, i encara en veiem tot i que sembla que no tantes.
En certa manera aquests darrers anys em donava la impressió de quan no hi havia les antenes de televisió col·lectives i damunt els edificis es veien aquella mena de boscos de filferros.
No sé si la conjuntura econòmica, com diuen, frenarà el volum de la construcció, perquè la majoria d’aquestes notícies, com tantes d’altres, el que fan és intentar de fer-nos beure a galet, però tampoc és el cas que em preocupi massa tot plegat perquè, al cap i a la fi, en aquestes coses de l'habitatge i els seus preus, com en tantes d’altres, la gent tenim allò que ens anem guanyant a pols, a força de badoqueria.

Però vet aquí que vaig trobar l’altre dia una grua que em va semblar “simpàtica”: una que està posada al castell de Montsoriu per a les obres que s’hi estan fent de consolidació d’allò que queda del milenari castell, tant important per molts segles, i que conserva encara uns murs, bé que malmesos, tant se val, ben afermats i alterosos.
És molt important que es vagin fent aquestes obres de consolidació, quan és possible, que salven per a nosaltres i les generacions futures la memòria física del que vam ser.

Hi vaig ser, a Montsoriu, fa uns dies, el primer d’aquells de final d’agost en que les temperatures es van moderar. Vam pujar-hi pel cantó de Breda i després vam anar a raure a Arbúcies per un camí molt bonic, el recomano, per sureres acabades de repelar i amb una vegetació molt rica, seguint part del recorregut que ha estat senyalat per la gent d’Arbúcies amb el nom de sender local 1.
Em va anar bé l’excursió perquè va atemperar la mala gaita que tenia, pel fet que precisament el dia abans donaven la notícia que s’havia declarat un incendi a Riba-Roja d’Ebre, sembla ser que a prop (no sé hores d’ara fins a quin punt), de la zona de la que parlava en el meu article anterior.

No m’he resistit a posar un fotografia en aquesta pàgina del bloc de motxilla, car, altrament, em semblaria incompleta.
Però si hi ha interès en el castell de Montsoriu, recomano la visita a la completíssima pàgina web de
l’Associació d’Amics del Castell de Montsoriu.


2 comentaris:

efaura@xtec.cat ha dit...

Esperem que aquesta grua "simpatica" sigui a fi de bé i serveixi per consolidar aquest magnífic castell amb rapidesa.
Vaig ser-hi a la primavera i em va sorprendre força.
Durant molt de temps hi ha hagut una altra grua "simpatica" al castell de Castellbell i el Vilar i ha servit per deixar una molt lletja estructura de formigó (potser un ascensor?) que ha desfigurat totalment el conjunt.
Ningú vigila les bestieses que es fan'

Anònim ha dit...

Em van dir que sí, que al de Castellbell hi van fer una estructura per a l'ascensor de les visites. El vaig veure passant perla carretera i em va fer mal als ulls.
Un dia m'hi arribaré, doncs a dintre no hi he estat mai.