diumenge, 28 de desembre del 2008

Ara sí que es belluga.

Sembla que, per fi, això es belluga. Sembla que tindrem un 2009 mogut en aquesta indefinició de l’associacionisme que temps enrera es deia excursionista.
Ja fa un cert temps que se'n sent parlar, però els esdeveniments es comencen a precipitar, a prendre cos.



El que sens dubte serà un gran sotrac a la actual situació serà la creació de la secció del Barça dedicada als esports de muntanya.
Això sí que és una notícia important, que puc comentar atesa la modestíssima difusió d’aquest bloc.


Segons he pogut saber d’una font molt ben informada, les converses entre un qualificat grup d’esportistes i el F.C. Barcelona estan força avançades, de manera que el projecte sembla que no trigarà a veure la llum.


Des dels primers contactes, el Barça es va mostrar molt receptiu, tot i que proposava la inclusió de les activitats dins de la secció d’atletisme del club, acceptant posteriorment la proposta que fos una secció específica, a condició que dins la nova secció hi tinguéssin cabuda aquelles activitats que permetin que :
a)Se’ls pugui donar un ressò mediàtic important, especialment per BarçaTV, que ara emetrà en obert, com ara les expedicions, o bé
b)Un nombre de participants estimable, susceptible de ser esponsoritzades per marques comercials de renom, o bé
c)Estiguin prou "madures" per a aportar a l’entitat títols i trofeus de prestigi, especialment internacionals, a curt termini.


Així, ben aviat, expedicions als cims sostres del mon, rallyes d’alta muntanya, caminades de resistència, escalada esportiva, etc., portaran els colors del Barça i comptaran amb el potentíssim paraigües de la primera entitat esportiva del país.
Potser aquest mateix i tant proper 2009 puguem veure ja onejar juntes les banderes del Barça i de Catalunya al cim del Makalu, del K2 o del McKinley, per exemple.
Segons sembla, en una segona fase, i depenent de converses amb empreses privades del sector turístic del Pirineu organitzadores d’activitats, el Barça incorporaria a la nova secció d’Esports de Muntanya, especialitats com ara el descens d’aigües braves, el barranquisme i alguna altra.


A mí, la veritat, em sembla molt bé el projecte, entre altres coses perquè, en la meva condició de Xiruquero-kumbaià, no m’afecta en absolut.


Evidentment, ara sí que tot plegat es belluga.





8 comentaris:

Anònim ha dit...

He sentit rumors sobre el fet que el Barça ha subvencionat la instal·lació de molts rocòdroms, jo crec que el tema ja fa temps que dóna 'pistes'. Segons la meva opinió el Barça només cerca més publicitat, no sé si no hi hauria d'haver una reacció en contra d'aquesta mida...

Mercè Solé ha dit...

Bé, confio que els que anem a peu a treballar (o mig a peu, fent una horeta d'esport diària) no hàgim d'anar amb una samarreta del Barça. O, potser sí que m'agradaria que em fitxessin com a caminadora-de-la-Diagonal-avall-els-dies-feiners. Tot i que el meu cor és amb el Deportivo de la Corunya, el meu equip des de fa molts anys (és que havia tingut un nòvio del super-Depor, i amb ell ho vam deixar córrer, però el Depor es va quedar...). És una bona notícia, trobi, per tal dia com avui!
Mercè

Aka ha dit...

Avui és el día dels Sants Inocents, oi?
Ejem....

en Girbén ha dit...

Deus tenir algun contacte infiltrat al club... No serà el Sala-Martín?
I jo que havia sentit a dir que qui prendria les regnes del nou excursionisme seria el RACC!
Bé, potser tots dos tenim raó i el que es proposen és una aliança per aprofitar les sinèrgies.

Et recomano (ja sé que fa lleig auto-recomanar-se) el capítol "El Pic de Màniga" del meu EMPRIU (http://empriu.blogspot.com/2008/09/113-el-pic-de-mniga.html), on m'aproximo al tema.

Del Barça dius? Ja m'ho hauria d'haver ensumat quan, no recordo quin diari, obsequiava la motxilla del Barça.

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Tantmateix aquest post és el del dia dels Sants Innocents (em pregunto en virtut de quina estranya i hiperbòlica alquimia mental, hem convertit una matança d'infants- ni que pogués haver esta només literaria- en una inocua i alegre llufa.
Per a mi, un dels tants -gairebé infinits- misteris de la nostra condició humana.

Moltes gràcies pel vostre bon humor que és d'esperar que ens generi a tots plegats prou anticossos positius: és aquesta una possible resposta a la pregunta anterior?

Per cert, hi ha una dita sàvia i molt nostrada:
"Sovint, d'una mentida se'n treu una veritat".

Cordials i xiruqueres salutacions.

Gabriel Jaraba ha dit...

Potser és una tonteria, però més d'una vegada he pensat què hagués passat ei el FC Barcelona hagués fet una secció excursionista. Oi que la té el Club de Futbol Reddis? I si hagués fet un acord de reciprocitat amb el CEC, per exemple? En tot cas, el "canvi d'era" social de l'excursionisme ja es va esdevenir quan els "esports d'aventura" van prendre la iniciativa en l'engrescament popular de cara a la muntanya. Mentre l'excursionisme tradicional maldava per fer una transició problemàtica en un procés de rapidíssim canvi social, altres, amb menys manies, van ocupar un espai econòmic realment existent. Ara, l'associacionisme excursionista està per redefinir. I em temo que no ho podrà fer sense el concurs de la xarxa: centres excursionistes mixtos, amb una dimensió virtual), o bé grups amicals a Facebook. A tenir en compte el model de miniclub virtual, molt petit però molt connectat i actiu, que s'espolsa de sobre les grans despeses en local i recursos.

enric faura ha dit...

Quin preu tindrà la quota? I els fitxatges? Tens noticies? Potser Messner i Bonatti?

Bon any!

Gatsaule ha dit...

Molt bona la innocentada, llegint-la avui per poc hi caic de quatre potes....

Tot i que trobo que no seria gens de mala idea, si podem a tots els competidors dins del Barça, els altres ens quedaríem ben tranquils!