A la terrassa de la casa.
El sol ja no és fort, ha anat a la posta, i això permet una temperatura agradable.
Encara que no s’hagués anat gaire lluny, segur que s’han fet molts revolts amb el cotxe. Cal relaxar-se.
I en aquesta casa de Valle de Rustinu, relaxar-se és d’allò més fàcil.
Veuré la posta en companyia d’un gran descobriment gastronòmic: la “Pietra”.
.
Una llauna de mig litre, com la de la fotografia, que m' enduré a casa de record.
Això sí, buida. Buidada en el seu moment amb lenta dedicació.
Acompanyada per uns talls de l’embotit que la mestressa de la casa ens va deixar a la taula de la cuina com a obsequi de benvinguda.
Una bona cervesa. No n’hi prou en dir-ho així. Una excel·lent cervesa. A la castanya.
Com està escrit a l’envàs, en cors, “biera accumudàta cù a castagna”.
Una altra imatge, en l’envàs de vidre, i amb algunes explicacions addicionals es pot trobar al carretó de la cervesa.
A Catalunya tenim una excel·lent cervesa, la Moritz.
A Còrsega una excel·lent cervesa, la Pietra.
Fresqueta, sense córrer, al ritme de la posta.
9 comentaris:
T'ha quedat molt bé la foto. Ja m'has fet agafar ganes d'una cerveseta.
Enderiat com estava, arribo tard a dir res de la Còrsega que has trepitjat.
Això del "patois" que deies... també a mi em posa negre. Ara tinc a la mà el volum de l'esplèndida col·le "Que sais je?" dedicat als "dialectes" de França.
Fa por de debò. Ja poden anar pressumint de ser el país de la raó: després de segles de brega per anihilar als menors, l'anglès dels veïns els acabarà vencent.
Però havíem quedat que ereu a Còrsega... Bonic el cant que ens ofereixes a canvi del Cinto. Brindo amb una moritz per les botes que duies al cotxe i, pel damunt de tot, aprenc noves solucions.
El benestar té mil maneres d'expressar-se.
Molt bona la Pietra, m'ha obert els records....
Tot i que, a casa, sóc més de Voll-Damm, tot i l'etiqueta!
Doncs apa, M.Antònia, no te n'estiguis!
Saps en Girbén? precisament és de la col·lecció "Que sais je?" el llibret que em vaig comprar per a saber-ne alguna cosa de la història de Còrsega.
Res a dir del tast de la Voll-Damm, Gatsaule, tot i que prefereixo la Moritz.
Vas fer algun post de Còrsega quan vas ser-hi?
No vaig poder-lo fer perquè hi vam anar fa una pila d'anys, durant el mes de maig. Una època magnífica, per cert!
Si tens oportunitat prova l'estraperlo, cervesa tradicional torrenca ;)
Ep, torrenca? d'on és aquesta? bo en tinc ni idea.
Publica un comentari a l'entrada