dimecres, 29 de febrer del 2012

Aquí o allà?


Aquí o allà?
Vés a saber. 
Des del govern de Catalunya es fa el que es pot perquè la inversió vingui aquí. Però ja se sap qui talla el bacallà, el bacallà català també, i qui el talla té molt clar el que és o no "territorio nacional", com va dir la inefable senyora Esperanza Aguirre en ocasió de la "opa" que Gas Natural va fer a Endesa, que finalment, per a no quedar Endesa en mans catalanes va quedar en mans estrangeres, ni catalanes ni espanyoles. Tot i que sembla que som de memòria fluixa, potser encara ens recordem d'allò.

Vés a saber doncs si "EuroVegas" quedarà en "territorio nacional" o es farà aquí.

Per si de cas, si es fes aquí, la gent lliure ja fruïm ni que sigui només amb la possibilitat. Perquè, si a més d'haver-hi feina per a molta gent, a "EuroVegas" hi ha d'haver LLOCS COM AQUEST,  M'HI APUNTO!!

Ah! la canço parla de "vell perdedor"...una premonició per a mi?

8 comentaris:

Mercè Solé ha dit...

"gent lliure"? Potser sí. La gent lliure, client dels afters, ha aportat a Viladecans setmana rere setmana grans quantitats de droga, de borratxera, de sexe barroer practicat de la manera menys lliure i conscient possible, al damunt dels cotxes i de la vorera. No deus haver ensopegat amb gaires vòmits els dissabtes i diumenges al matí. Ni deus haver vist com en sortia la gent. Tampoc no deus conèixer gaire "gent lliure" que ha acabat enganxada al joc.
A mi no em sembla que qualsevol mena d'ocupació valgui la pena. Probablement una fàbrica d'armament també crearia llocs de treball, però jo no la vull. Per primera vegada em sembla que frivolitzes molt. No és propi de tu. Perquè, tu creus de debò que Catalunya tindria gran cosa a dir en un negoci d'aquesta mena?

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Mercè, tot això que dius està passant ara, que no existeix l'"EuroVegas". No em dius res del videu que he enllaçat, no t'agrada?
I si, gent lliure és la que tria.
Com se n'ha de dir dels que impedeixen triar?

Mercè Solé ha dit...

És que el video no el puc veure gaire bé, perquè es para... A mi, que si el projecte tirés endavant podria afectar-me tant si es fes al prat, a Gavà com a Viladecans, em sembla que la meva llibertat i la dels meus veïns, sí que quedaria molt tocada, perquè això afectaria i molt l'entorn i la vida quotidiana.
A banda d'això jo no estic ni per la prohibició de l'alcohol, ni de la prostitució ni de la droga. Em sembla que prohibir-ho més aviat alimenta les màfies i va en detriment de la salut pública. Però un complex com Eurovegas ho promourà, que és molt diferent. O no en faran publicitat? És com el menjar-escombraria. No s'ha de prohibir, però posar-lo, com s'ha fet en ocasions, dins dels centres escolars, és un disbarat. La llibertat quan en una banda hi ha la butxaca i l'avarícia i a l'altra la salut pública no és tal llibertat. És un joc d'interessos. molt descompensat. I d'altra banda em sorprèn que una persona que estima la natura com tu estigui d'acord a convertir això en un Benidorm-2. Ja tenim els ànecs del delta prou estressats, pobrets... En fi, perdona si t'he ofès, però.

Salvador ha dit...

Uf, en un bar com aquell ple de fum i de gent bevent, jo m'ofegaria....
En realitat diues que t'agradaria? o fas broma

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Mercè, ahir vaig veure per 8tv un programa-debat sobre aquest tema, incloses les opinions del carrer de persones de Viladecans. I la de l'alcalde. Per si hi tens interès el videu el pots veure aquí: http://www.8tv.cat/8aldia/videos/especial-eurovegas-si-o-no/
ja que el del bar no el vas poder veure bé. Llàstima.
Finalment els espectadors van estar-hi a favor en un 58% i en contra el 42%. Amb totes les reserves d'un indicador d'aquest tipus, és clar.
Com sol passar, si el que diu "el poble" ens agrada, es que la gent no es tonta. I si no ens agrada...
doncs que s'ha de fer "pedagogia".

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Salvador, no és un goig veure la gent cantant en un ambient lliure, relaxat i rialler?
I del pianista-cantant, que me'n dius?
Si t'hi fixes no hi ha "cenizos"!

Pere de can Peret ha dit...

Sobre aquest tema suposo que la part positiva son els llocs de treball i el moviment econòmic que portaría. Crec que els nostres polítics tenen de valorar tot el que comporta… sobretot de cara el futur.
De fet, tal com dius, el poder “central” talla el bacallà…
La cançó molt bona! També m’agrada molt una versió en castellà que canta l’Anna Belén ja fa uns anys.

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Pere, més d'una vegada, tornant d'excursió, havíem anat a una tasca del carrer Ample de Barcelona, relativament a prop de Santa Maria del Mar.
Ens agradava molt perquè hi havia un gran ambient i els cants, gairebé sempre començats per mariners i bastaixos dels "tinglados" d'allà a prop, amb cançons verdes, s'anaven succeint amb tota mena de cançons populars i fins i tot marxes de muntanya que cantàvem, tal com deien els mariners, "la canalla". Sense més limitacions que el respecte mutu i un cartell que deia "se prohibe cantar demasiado alto".
Aleshores, a la tasca,la gent érem lliures de beure, fumar, parlar -no de política- cantar, riure i renegar. Ara, els que se l'agafen amb paper de fumar -mai tant ben dit- han aconseguit que això no es pugui fer, i el pitjor és que alguns creuen que el món és millor per això.

Sens dubte, el bar del videu que he enllaçat m'ha recordat la tasca del carrer Ample i d'altres, que he enyorat i molt. Tornar a ser lliure en un bar és, avui, demanar massa.

Subscric el que dius que les autoritats han de valorar la conveniència de la inversió. I valdria la pena que tinguessin present que Catalunya va deixar perdre en el seu moment l'Eurodisney. I no sembla que París se n'hagi penedit.