dimecres, 4 de juliol del 2018

On s'ha arribat?


Si bé en general no és cert allò de "qualsevol temps passat va ser millor", en determinats aspectes el meu, el nostre temps passat, indubtablement va ser millor.

Tant si parlem de l'Aneto, com de la Pica, com del Puigmal, com de tants d'altres cims.


https://bit.ly/2KssZwq





7 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Conseqüències de la massificació.... Però pensa que encara no has vist res, l'increment de vendes de bicicletes amb bateria fa que ara et puguis trobar ciclistes on mai n'hi havia hagut. Ja hi ha hagut trompades entre ciclistes i excursionistes a camins d'alçada dels Alps, on ja han detectat el problema, i a casa nostra pugen a cims com el Comabona o el Puigmal.

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Tanmateix un panorama ben "engrescador". ..saps què?, me'n vaig a mirar unes quantes fotografies en blanc i negre.

Salvador ha dit...

Quanta raó tens, Xiruquero...
M'has fet venir a la memòria la meva pujada a l'Aneto amb la petita colla d'excusions que èrem dels Lluïsos de Gràcia.
Vam estar sols aquell dia dalt del cim, i això que era en ple mes d'agost. A més encara recordo c om si fos ahir, que jo mateix vaig haver de passar el pas de Mahoma dues vegades, ja que un company de lacolla no s'atrevia a passar quan ja tots èrem a dalt i jo vaig anar-lo a trobar, el vaig encordar i vam passar junts. Aquell dia el vaig passar 4 vegades.
Sort que nosaltres podem recordar aquelles petites gestes amb la il·lusió d'aquell temps que tot era més senzill i menys col·lapsat...
Una abraçada,

Salvador ha dit...

No he comentat que això va ser cap als anys 60.
T'adjunto l'enllaç del post que vaig fer commemoratiu dels 50 anys: https://sorrobloc.blogspot.com/2012/02/5-anys-de-blog-50-anys-damistat-i.html

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Me'n he recordat del teu post, Sorro. Mostra prou bé aquella època versus la situació que avui ens explica l'enllaç que he posat.
I veient el comentari de'n Gatsaule, tal vegada hagi de corregir i posar, més que "On s'ha arribat?", "On anem a parar?"
Salutacions

JERKOUT ha dit...

Home, jo d'entendre, t'entenc, però en estos temps de materials ultra tècnics, tecnologia punta, i comoditats d'accés, alguna adversitat han de tindre els nous conversos, no?

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Doncs JERKOUT, ara que ho dius, probablement sí. Tot i que la dificultat nova tant deu afectar els nous conversos com els "cristians vells".
De totes maneres, deixa'm fer-te una confessió: he titulat el mini-post amb una pregunta, perquè el meu procés de desconnexió mental progressiva del món actual de les excursions i ascensions, juntament amb la immersió, també progressiva i no volguda, en la condició de vell rondinaire, m'invaliden per a anar més enllà de la mera pregunta.